23948sdkhjf

Skattesmäll för Absolut

Absolut companys billiga försäljning till egna dotterbolaget blir en dyr historia efter kammarrättens dom.
En gammal försäljning av Absolut vodka inom den egna koncernen ligger till grund för en eftertaxering för Absolut Company, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen .

Det var 2007 som sprittillverkaren sålde vodka billigare till sitt amerikanska dotterbolag och därmed undanhöll intäkter från beskattning i Sverige, vilket kammarrätten under tisdagen slog fast i en dom.

– Även om man tillhör samma koncern så tillhör man olika bolag och man måste sätta pris enligt armslängdsprincipen, alltså sälja till samma pris inom koncernen som till ett bolag utanför, säger Madeleine Josefsson, tillförordnad kammarrättsassessor på kammarrätten, enligt NWT.

Redan 2011 upptäckte Skatteverket oegentligheterna vid en revision, vilket följts av överklaganden från bägge håll som gjort att processen dragit ut på tiden.

Under tisdagen kom domen, som innebär att Absolut company eftertaxeras med drygt 100 miljoner kronor. Eftersom ärendet dragit ut på tiden sänks det skattetillägg på 40 procent som tidigare dömts till hälften.

Eftertaxeringsbeloppet baseras på amerikanska dollarns valutakurs för 2007, då försäljningen ägde rum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141