23948sdkhjf

Vreta kluster vill ha investerare

Bolaget bakom utvecklingsarenan vill ha in "kompetens och engagemang" genom en nyemission, där 49 procent av aktierna erbjuds.
Vreta kluster AB, den drivande kraften bakom utvecklingsarenan med samma namn, bjuder in utvalda aktörer i en nyemission där 49 procent av aktierna erbjuds.

Sammanlagt erbjuds 480 aktier till försäljning, något som skulle innebära att bolaget tar in 240 000 kronor. Enligt Vreta kluster har man redan påbörjat diskussioner med flera intresserade aktörer och man beräknar att ha fått in fem nya delägare till hösten.

Enligt Sten Gunnar Johansson, vice ordförande för Vreta kluster, vill man ta nästa steg i utvecklingen och ser nyemissionen som ett sätt att få in mer kompetens och engagemang.

– Det är inte av avkastningsskäl man går in som delägare, här ska kapitalet arbeta för större nytta. Däremot har många företag mycket att vinna på att tydliggöra sitt engagemang i Vreta Kluster, främst när det kommer till projektsamverkan och affärsutveckling, säger Sten Gunnar Johansson i ett uttalande.

Arenan startades 2011 och sedan dess har omkring ett trettiotal företag verksamma inom bland annat livsmedel och jordbruk (samt andra branscher inom det som kallas det gröna näringslivet) etablerat sig där.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078