23948sdkhjf

Polfärskt-företag byter ägare

Brödrapar tar över distributionsföretaget med verksamhet i Örnsköldsvik och Umeå.
Det regionala Polfärskt-företaget i Örnsköldsvik och Umeå får nya ägare, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda .

Under måndagen genomfördes ägarskiftet i företaget när Lars Nordin, efter 8 år som ägare och 40 år inom Polfärskt-organisationen, lämnade över till bröderna Emil och Jonas Forsberg.

– Det känns fantastiskt. Det är värdefullt att komma in i ett fungerande system och vi ska fortsätta i samma anda som tidigare, säger Jonas Forsberg till tidningen.

Polfärskt i Örnsköldsvik och Umeå är ett av drygt 20 stycken bröddistributörer i den rikstäckande säljorganisationen, och har legat stadigt vad gäller omsättningen under de senaste åren.

När de båda bröderna, som kommer från anställningar inom Holmen Skog respektive Polarbröd, tar vid är det efter ett 2017 där företaget nådde 58,6 miljoner kronor – den högsta omsättningen sedan 2013. Personalstyrkan omfattar i dag 15 anställda.

Till tidningen förklarar man nu att fokus ligger på att hålla kvar sin position i Örnsköldsvik, samtidigt som man ska försöka klättra några pinnhål i Umeå

– I Örnsköldsvik är vi ledande, men i Umeå är vi något svagare. Därför är det perfekt att vi är två så att det alltid kan vara någon på plats i vardera stad, säger Jonas Forsberg till Örnsköldsviks Allehanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094