23948sdkhjf

Gotland tar hem titeln Årets Matlandethuvudstad

Nästa år axlar Gotland titeln som Årets Matlandethuvudstad 2013. Gotland vinner titeln i hård konkurrens med sju andra finaliststäder.
Gotland vann det prestigefyllda priset som Årets Matlandethuvustad 2013.

– Jag har träffat många duktiga bönder och framgångsrika matföretag på Gotland och jag hoppas att den gotländska entreprenörsandan och Matlandet ska inspirera ännu fler att satsa på verksamheter inom mat och upplevelser, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Juryns motivering
-På Gotland finns ett livskraftigt jordbruk med stark koppling till en nyskapande livsmedelsförädling. Här finns högklassiga restauranger, naturnära måltidsupplevelser och en strävan att öka andelen lokala råvaror i den offentliga maten och att minska matsvinnet. Det ska bli spännande att se hur ambitionerna kring den offentliga maten förverkligas. Gotland som mat-ö tar sin utgångspunkt i primärproduktionen. Det soliga klimatet och den kalkrika jorden skapar förutsättningar för hög kvalitet och unika produkter med egen karaktär som är attraktiva såväl nationellt som internationellt. Gotland utses till Årets Matlandethuvudstad 2013 för ett målmedvetet arbete och för att Gotland är mat!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079