23948sdkhjf

Hans-Åke Hammarström direktör för LRF Mjölk

Det nybildade LRF Mjölk har utsett deras allra första chef
LRF och Svensk Mjölk har tidigare i veckan meddelat att man nu undertecknat avtal om att bilda LRF Mjölk. Det innebär att mjölkens branschfrågor från och med den 1 januari 2013 organiseras i en ny avdelning på Lantbrukarnas Riksförbund – LRF Mjölk. Nu har man alltså utsett vem som ska leda avdelningen.

- Jag är väldigt glad att vi får en så kompetent och erfaren person som LRF Mjölks allra första chef. Hans-Åke Hammarström förenar en gedigen kunskap om mjölk- och mejeribranschen med en stor insikt om vad som är bondenytta och hur man skapar det på bästa sätt. Som direktör för LRF Mjölk får han en otroligt viktig uppgift att tillsammans med alla andra medarbetare forma den nya branschavdelningen i LRF, säger Anders Källström, VD LRF i ett pressmeddelande.

- Jag ser verkligen fram emot att starta igång LRF Mjölk. Med den nya organisationen kraftsamlar vi för att skapa de allra bästa förutsättningarna för svensk mjölkproduktion med fokus på ökad tillväxt, lönsamhet och konkurrenskraft, säger Hans Åke Hammarström

Hans-Åke Hammarström tillträder den nya tjänsten den 1 januari 2013 och ingår från samma tid i LRFs ledningsgrupp.

Hans-Åke Hammarström är för närvarande VD för Svensk Mjölk och var tidigare chef för Arla Foods verksamhet i Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094