23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

METTLER TOLEDO: Det snabba och exakta röntgensystemet X34C

| Medlemsnyhet | Företag Mettler-Toledo AB

METTLER TOLEDO Product Inspection har lanserat ett nyttröntgeninspektionssystem, X34C som är utformat specifikt för detektering i hög hastighet av föroreningar i små, individuella konfektyrprodukter och blisterförpackningar och påsar för läkemedel.

Röntgeninspektionssystemet X34C bygger på tre centrala konstruktionsprinciper gällande kompakthet, hög hastighet och exakthet:

  • Kompakt utrymme: systemet tar bara upp 700 mm i längd och där ingår en integrerad utsorterare. Detta innebär att X34C kan installeras i produktionslinjer där utrymme är en prioritet. 

  • Höghastighetskapacitet: X34C kan köras i 120 meter per minut och gör det möjligt att för första gången hålla samma takt med produktinspektionen som de många höghastighetsmaskiner för flödesemballering och förpackningsförsegling för att förpacka enskilda produkter. Detta är just nu en unik kombination mellan hastighet och liten platsupptagning på marknaden.

  • Exakt prestanda: den optimerade brännvidden på 0,4 mm för dioddetektorn och 100 W optimal kraftgenerator, maximerar möjligheterna till att detektera små föroreningar och bidrar till att minska antalet falska utsorteringar. Eftersom dessa komponenters kraft- och kontrastnivåer optimeras automatiskt för varje applikation, behöver systemet inte alltid köras på full effekt med 100 W, vilket ger energibesparingar. 

Vi förväntar oss att tillverkare kommer älska höghastighetsinspektionen som den kompakta X34C erbjuder. Detta kommer med den förbättrade detekteringskänsligheten som gör det möjligt för tekniken att inspektera och sortera ut enskilda produkter i höga hastigheter direkt efter att de kommer ut från flödesemballeringsmaskinen. Detta minskar inte bara spillet, då enskilda produkter istället för flera förpackningar kan sorteras ut, utan det ger även tillverkaren möjlighet att bevara höga produktivitetsnivåer vid denna kritiska punkt på produktionslinjen,” kommenterade Mike Pipe, Head of Global Sales and Product Management, METTLER-TOLEDO Product Inspection.

Tillverkare som vanligtvis har det tufft att få plats med ny utrustning på befintliga linjer kommer älska hur lite plats X34C tar upp, då det innebär att de kan dra fördel av enastående nivåer av detektering av föroreningar och produktivitet utan att det utgör en alltför stor störning i verksamheten. Dessutom kan företag känna sig säkra på att deras varumärken är skyddade då X34C simultant slutför omfattande kvalitetskontroller för produkter och förpackningar.” 

X34C erbjuder många av de funktioner och fördelar som finns i andra modeller i METTLER TOLEDO Safelines sortiment med röntgensystem. Dessa omfattar lättanvänd driftsprogramvara, bland annat ContamPlus™, som både standardmässiga X34- och X36-system använder och automatiserad produktkonfiguration som minskar behovet av operatörsutbildning och ökar produktionstid samt produktsäkerhet. Dessa aspekter bidrar till att sänka de totala ägarkostnaderna. 

Dessutom kan X34C anslutas till METTLER TOLEDO Product Inspections programvara för datahantering ProdX™, som stödjer digitalisering i leveranskedjan och efterlevnad samt spårbarheten.

Vad det gäller maskinvara kan X34C konfigureras för att uppfylla kundkraven, bland annat med ett utsorteringssystem med luftstråle för att avlägsna förorenade produkter i hög hastighet.

Detta röntgensystem har utformats för hygienisk drift och enkelt åtkomst framifrån för underhåll. Det har en kapslingsklass på IP55 som standard, med möjlighet till IP65 för tillverkningsmiljöer som kräver en högre nivå av dammskydd. Kunder med svalare temperaturer i anläggningen (under 30 grader) kan välja Active Cooling via ett fläktsystem som kan förbättra systemets miljöprestanda.

Sammanfattningsvis är METTLER-TOLEDO Safeline X34C ett snabbt och effektivt vertikalt röntgeninspektionssystem optimerat för detektering av föroreningar för enskilda produkter med ett definierat tillämpningsområde.

Läs mera här

 

Dokument och översättningar. (klicka på webbadressen för att ladda ned pdf-filen)

METTLER TOLEDO Pressmeddelande om det nya röntgensystemet X34C (livsmedel) 

METTLER TOLEDO Pressmeddelande om det nya röntgensystemet X34C (läkemedel) 

 

Medlemsnyhet

Företag
Mettler-Toledo AB

Virkesvägen 10
120 08 Hammarby Sjöstad
Sverige
Mettler-Toledo AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.11