23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Berry Superfos investerar i snabbare förpackningsutveckling

Livsmedelsproducenter måste kunna utveckla nya förpackningslösningar i högt tempo. Därför har Berry Superfos investerat i ett nytt inhouse materialtestlaboratorium som snabbt kan utföra pålitliga tester av råmaterial till nya livsmedelsförpackningar.

Som en ledande producent av livsmedelsförpackningar har Berry Superfos investerat i eget ackrediterat testlaboratorium för kemisk testning och provtagning av plastprodukter. Laboratoriet, som nyligen öppnat, erbjuder företag i den internationella livsmedelsindustrin omfattande möjligheter för snabb kvalitetstestning av råmaterial till nya livsmedelslösningar i samarbete med Berry Superfos.

Josef Björck, COO på Berry Superfos, säger:

“Råvarusammansättningarna i förpackningar blir mer och mer komplexa och vi använder i allt stigande grad återvinningsbara material till livsmedelsförpackningar. Därför är effektiv testning mer aktuellt än någonsin förut. Berry Superfos investering i ett ”in house” laboratorium gör det möjligt för våra kunder att få snabbare tester av råmaterial vilket ökar tempot i deras produktutveckling. Mot bakgrund av vår ackreditering kan vi också dokumentera åt våra kunder så att alla tester utförs enligt alla internationella standarder.”

Michał Kamiński, divisions regulatory compliance chef på Berry Superfos, säger:

“Tack vare laboratoriets expertis kan vi nu erbjuda noggranna tester av råvaror till livsmedelsemballage för en integrerad del av utvecklingsprocessen. Detta ger våra kunder snabbare leveranstid vid utveckling av nya produkter. Allt efter individuella kunders behov kan vi till och med etablera och upprätthålla kundanpassade testplaner. Vid eventuella ärenden om livsmedelssäkerhet kan vi dessutom utföra inledande värderingar mycket snabbare än förut.”

I den första omgången erbjuder laboratoriet sju olika ackrediterade testmetoder och kan utföra produkt- och materialtester av samlad migration i vattenbaserade simulanter samt i olivolja vid påfyllning eller nedsänkning. Berry Superfos förväntar inom en snar framtid att fördubbla laboratoriets kapacitet till att testa den samlade migrationen och att utveckla metoder för specifik migration.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047