23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Skydda nygjuten betong mot sprickbildning

Med MasterKure 127WB är den nyg​jutna betongen effektivt skyddad från uttorkning och bildning av sprickor.

Vid gjutning är tiden från att lägga betongen till skydd och efterbehandling kritisk. Under denna period kan sol, vind och värme leda till stora vattenförluster på betongytan och därmed till skador som plastiska krympsprickor och en svag betongyta.

Lyckligtvis kan betongen enkelt och snabbt skyddas från uttorkning med hjälp av en tillfällig efterbehandling med MasterKure 127WB. MasterKure 127WB appliceras på den färska betongen så snart som möjligt efter gjutning och igen efter eventuell glättning eller putsning. Det bildar ett membran som reducerar vattenavdunstningen från ytan, vilket minskar risken för krympningssprickor. MasterKure 127WB är lämplig för alla betongtyper och alla typer av gjutningsarbete på byggplatser, t.ex. betongdäck, betonggolv, broar, betongelement etc.

​​Effektiv och certifierad härdare
"MasterKure 127WB har använts av svenska entreprenörer i åratal och är en effektiv metod för att undvika uttorkning och försvagning av betongytan," säger Henry Persson, Account Manager, Master Builders Solutions och fortsätter; "Produktens härdningseffekt har också testats enligt flera standarder."

Produkten har testats i enlighet med ASTM C-156-80a, TI-B 33 och CEN/TS 14754-1:2007 och kan användas i hållbart byggande som DGNB och Svanenmärkta byggnader.

Snabb och enkel applicering
MasterKure 127WB appliceras på betongytan så snart som möjligt efter gjutning. Den appliceras enkelt och snabbt antingen med tryckluftsspruta, kvast eller rulle. Produktens rosa färg bidrar till att säkerställa enhetlig tillämpning. Om betongen behöver glättas eller putsas appliceras MasterKure 127WB igen för att uppnå optimal effekt. Membranet försvinner av sig själv efter ca 1 månad och betongen kan normalt efterbehandlas utan att rengöras först.

Ladda ned tekniskt datablad för MasterKure 127WB här!

Kontakta oss för mer information

Master Builders Solutions Sverige AB
Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE559240322301

Sänd till en kollega

0.047