23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Innovativa betongtillsatsmedel till E4 Förbifart Stockholm

Produkter från Master Builders Solution blir en viktig del av Trafikverkets pågående projekt E4 Förbifart Stockholm. Infrastrukturprojektet är ett av Sveriges allra största och ska öppnas för trafik år 2030.

Denna 21 kilometer långa infrastruktursatsning sträcker sig från Kungens Kurva till Häggvik. Trafikverket bygger två separata tunnelrör för nya E4 samt av- och påfarter i tunnlar till trafikplatserna, samt arbetstunnlar, totalt är tunnelsystemet ca 5,5 mil långt. Master Builders Solutions levererar produkter som används i betongarbetena för att konstruera väggar, innertak och förstärkningar i omkringliggande mark och berg.

– Projektet E4 Förbifart Stockholm är värt nära 30 miljarder totalt och vi är stolta över att vi på Master Builders Solutions är en viktig partner till denna moderna infrastruktursatsning som kommer att minska trycket på Essingeleden som idag går rakt igenom Stockholm city, säger Patrik Wåhlstand, Senior Account Manager Underground Construction.

​Just för att skona viktiga natur- och kulturvärden går den nya vägen 18 av 21 kilometer i tunnel. Hållbar sprutbetong i exceptionell kvalitet är en viktig komponent i bergstöd och stabilisering just för tunnelarbete som detta under Mälaren. Våtsprutning på tunnelbeklädnader ger en väsentlig minskning av kostnad och tid, mindre hälsorisker, ökad arbetssäkerhet och lägre miljöpåverkan i jämförelse med den konventionella torrsprutningen.

Master Builders Solutions produkter som är aktuella i tunnelbyggandet under Mälaren är bland annat tillsatsmedel från MasterRoc-serien som till exempel MasterRoc SA 168 som är en effektiv, alkalifri härdningsaccelerator för våtsprutning av betong och MasterRoc MP 650​ som är ett ultrafint injekteringscement med exceptionella passeringsegenskaper kombinerat med eftersträvansvärd bindetid. 

Läs mer om MasterRoc-serien och Master Builders Solutions produkter för underjordskonstruktioner här: MasterRoc

Master Builders Solutions Sverige AB
Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE559240322301

Sänd till en kollega

0.031