23948sdkhjf

Kavli skänker 600 000 kronor

Kavli Sverige skänker 600. 000 kr till välgörande ändamål – och det är den egna personalen som har bestämt vart pengarna ska gå
Kavli-fonden, som äger Kavli-koncernen, är en stiftelse med syfte att förvalta och dela ut koncernens överskott till välgörande ändamål. Tidigare har Kavli-fonden delat ut pengar centralt, men sedan några år tillbaka har varje Kavli-bolag fått möjlighet att också välja egna välgörenhetsändamål.

Personal får vara med
På Kavli Sverige får alla i personalen vara med och välja vart pengarna öronmärkta för Sverige ska gå och 2013 föll valet på Barncancerfonden, Hjärnfonden och Stiftelsen MinStoraDag, som får tvåhundratusen kronor vardera.

- Kavli-koncernen har en mycket ovanlig ägarstruktur, där enda syftet med det vi gemensamt skapar är att maximera våra resurser till välgörande ändamål. Ägarstrukturen ger en enorm energi och mening till oss alla som arbetar i företaget. Genom våra gemensamma insatser kan vi bidra till viktiga insatser i samhället i stort, vilket är mycket stimulerande, säger Gerhard Bley, VD för Kavli Sverige i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109