23948sdkhjf

Veg of Lunds styrelseordförande lämnar med omedelbar verkan – ”Hade lite olika bilder”

Livsmedelsbolaget Veg of Lunds styrelseordförande Håkan K. Pålsson har begärt att bli entledigad från sin post som styrelseordförande för bolaget med omedelbar verkan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varför han har valt att lämna sin post framgår inte.

Håkan K. Pålsson har varit styrelseordförande sedan januari 2022.

"Vi hade lite olika bilder av verksamheten och det var det som låg bakom beslutet. Det är inga konstiga saker. Så blir det ibland i den här typen av verksamhet", säger Håkan K. Pålsson till Nyhetsbyrån Direkt. 

Han vill inte gå in på avhoppet mer i detalj.

"Det viktigaste är att bolaget nu får en trygghet. Vi är inne i ett spännande skede med ett antal olika kunder och jag tycker att det är viktigare att bolaget går vidare", säger den avgående ordföranden.

I ett nytt pressmeddelande, om valberedningens förslag inför årsstämman som hålls den 11 maj, som skickades ut under måndagen föreeslås Johan Möllerström som ny styrelseordförande i livsmedelsbolaget Veg of Lund.

Vidare framgår att styrelsen i Veg of Lund utsett styrelseledamoten Eva Tornberg till ordförande för perioden fram till årsstämman.

Eva Tornberg, som är en av grundarna av Veg of Lund, har varit styrelseledamot sedan 2016 och är ansvarig för forskning och utveckling i bolaget.

Johan Möllerström har tidigare varit vd för Opticept Technologies, en roll han lämnade i maj 2022. Nu är han vd för Plexian, som är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan den 19 december 2022. Han är även ordförande för Sensodetect.

Valberedningen i Veg of Lund föreslår vidare omval av Rolf Bjerndell, Anders Gustafsson, Anders Hättmark och Eva Tornberg som styrelseledamöter. Roger Johansson och Linda Neckmar har avböjt omval, enligt pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062