23948sdkhjf

Stopp för kylda färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer

Den positiva utvecklingen för kyld färdigmat tog stopp under 2022. Däremot växer frysta rätter fortfarande i volym. 




Under det senaste året har segmentet för kylda färdigrätter minskat med 1 procent i volym efter att ha haft en stadig tillväxt åren dessförinnan. Kategorin kylda mellanmål tog ännu mer stryk och tappade hela 8 procent. Det visar siffror som analysföretaget NielsenIQ tagit fram åt Fri Köpenskap.

– Vi har länge haft megatrenden med bekvämlighet...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Deras satsning på husman går hem – ser ”vikande trend” för vego
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Efter plötsliga avhoppet – han föreslås som ny ordförande för Veg of Lund
Veg of Lunds styrelseordförande lämnar med omedelbar verkan – ”Hade lite olika bilder”
Stopp för kylda färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109