23948sdkhjf

Gröna företagare är viktiga för miljön

Under devisen Gräs är grönare än guld, satsar nu Landsbygdsnätverkets medlemmar på att visa vilken nytta de gröna företagen har för miljön
Arbetsgruppen Stärkt konkurrenskraft i de gröna näringarna har tagit initiativ till en satsning med så kallade betessläpp.

– Vi bjuder in allmänheten, media och beslutsfattare att med egna ögon se vilket fantastiskt arbete svenska lantbrukare har gjort och fortsätter att göra för att främja miljön och det svenska öppna landskapet, förklarar Sofia Lindblad från LRF som är arbetsgruppens ordförande i ett pressmeddelande.

Miljömål
Det finns flera exempel på att svenska lantbrukare bidrar till att uppfylla Sveriges miljömål. Landsbygdsnätverket har genom sina medlemmar samlat in ett flertal exempel på den miljönytta som de gröna näringarna skapar. För att sprida de här goda exemplen så brett som möjligt har en av Landsbygdsnätverkets arbetsgrupper bestämt sig för att bjuda in till betessläpp.

– Vi vill genom betessläppsaktiviteten visa för konsumenterna, liksom för beslutsfattare, att vårt öppna landskap endast kan upprätthållas genom betande djur. Därför måste det finnas ett lönsamt lantbruk, som stöttas av konsumenterna och politiken, säger Sven Sunesson som driver projektet som fått namnet Gräs är grönare än guld!
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078