23948sdkhjf

Mycorena lanserar ny fettsort – ”betydande efterfrågan”

Mycorena har testat och utvecklat en ny fettprodukt tillsammans med flera olika livsmedelsaktörer. Den är nu klar för lansering.

En första version av fettet, som kallas för Mycolein, togs fram 2021. Sedan dess har Mycorena bedrivit forskning och  utfört produkttester tillsammans med slovenska Juicy Marbles, Dalco Foods i Nederländerna samt de finska bolagen Rebl Eats och Meeat. Nu anser man ha utvecklat en växtbaserad fettsort som kan förbättra smak och strukturella egenskaper hos livsmedelsprodukter på ett sätt som liknar animaliska fetter . 

– Vi har sett efterfrågan på den här typen av produkt under lång tid, och vi har också sett de utmaningar våra samarbetspartners står inför när det gäller att hitta en stabil fettingrediens. När vi först lanserade prototypen av fettet undersökte vi fortfarande skalbarheten, men nu, tack vare omfattande valideringsprocesser tillsammans med partners har vi tagit fram en produkt som är redo för marknaden, säger Ramkumar Nair, grundare och vd på Mycorena.

Mycorenas fettemulsion är en så kallad clean label-produkt som bara innehåller naturliga ingredienser, uppger bolaget. Något man ser sig kunna använda inom andra områden än bara livsmedel.

– Möjligheterna med den här teknologin är obegränsade. På grund av den betydande efterfrågan har vi inledningsvis utvecklat och testat fett för livsmedelsprodukter, men det är bara början. Vi hoppas på att frigöra potentialen genom en mängd lösningar för mer hållbara produktionsmetoder, säger Sandra Zachrisson, Head of Product Innovation på Mycorena.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062