23948sdkhjf

Även SAS inför Mondelezbojkott – tar bort Marabou, Daim och Toblerone

SAS slutar sälja produkter från livsmedelsjätten Mondelez på sina flyg.

Som Food Supply tidigare rapporterat om har flera olika aktörer valt att markera mot att livsmedelsjätten Mondelez fortsätter att bedriva verksamhet i Ryssland efter att bolaget nyligen svartlistades av den ukrainska antikorruptionsmyndigheten. Bland annat har Svenska Fotbollsförbundet pausat sitt sponsorsamarbete och flera Icabutiker har valt att plocka bort varorna från sitt sortiment

Nu sällar sig SAS till den skaran när flygbolaget väljer att sluta sälja Mondelezprodukter, som bland annat inkluderar Marabou, Daim och O'boy, ombord på sina flyg. Det rapporterar norska VG.

– Vi har tagit bort produkter från Mondelez, som finns på Ukrainas lista över internationella krigssponsorer, säger SAS presschef Tonje Sund till VG och fortsätter:

– Det här handlar om att vi tar bort produkter från Mondelez, och om dem som ägare. Vi kommer att ta in ersättningsprodukter, så det blir choklad och snacks ombord.

Mondelez Sverige har i mejl till Food Supply tidigare försvarat sig med att deras produkter ska ses som basvaror och att de produkter som säljs i Sverige inte produceras i Ryssland. Det är samma tongångar när bolaget skickat mejlsvar till VG.

– Vi tycker att det är synd att SAS har tagit det här beslutet, men det är givetvis upp till våra kunder att bestämma vilka produkter de väljer att sälja, skriver Mondelez till VG.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078