23948sdkhjf

LRF Mjölk välkomnar uttalande om stärkt konkurrenskraft för mjölkföretagen

I SVTs Aktuellt den 22 maj kom mycket positiva och tydliga besked från Landsbygdsminister Eskil Erlandsson angående mjölkproduktionens betydelse.
Ministern Eskil Erlandsson vill stärka konkurrenskraften i svensk mjölkproduktion genom att införa en premie för kor på 1 000 till 1 500 kr per ko och år. Svensk mjölkproduktion har stor potential att bidra till jobb, livsmedel, exportintäkter och viktiga miljövärden. För att vända den negativa trenden är konkurrenskraftiga villkor av central betydelse.

- Det var väldigt länge sedan ett statsråd på detta tydliga sätt gick ut och underströk viljan att stärkta konkurrensvillkoren för mjölkföretagen i Sverige. Detta är mycket viktiga och välkomna signaler, säger Gunnar Pleijert, mjölkbonde och ordförande i LRF Mjölk i ett pressmeddelande.

Positivt för LRF Mjölk
LRF Mjölk har arbetat och efterfrågat tydlighet från politiskt håll när det gäller konkurrenskraft och lika villkor för de svenska mjölkföretagen. Landsbygdsministerns signal om särskilda insatser är därför mycket positiva.

- Jag kommer att be om ett möte med Landsbygdsministern för att höra mer om hans tankar när det gäller mjölkföretagens villkor och ser fram mot en fortsatt konstruktiv dialog, avslutar Gunnar Pleijert.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11