23948sdkhjf

City Gross gör strategiskt övertag av Coop Forum i Malmö

City Gross tar i höst över den Coop Forum som KF öppnade för drygt fyra år sedan i Stora Bernstorp strax norr om Malmö.
Att ta över Coop Forums butik är en strategiskt viktig del av Bergendahls framtidssatsning, bl a som nav för utlämning av matkassar mitt i storstadsområdet Burlöv, Malmö och Lund, enligt ett pressmeddelande.

Bergendahls har stora planer för City Gross framöver. Utöver att etablera flera nya butiker i höst, kommer sättet man säljer varor på att utvecklas utifrån nya kundbehov. Bland annat avser man att erbjuda nya gränssnitt mellan butiken och kunderna. Ett exempel är den matkasse med hemleverans eller upphämtning i butik man lanserade för ett år sedan och som blivit en stor framgång. Den utvecklas löpande med nya varukategorier, är en av de största på marknaden och förväntas under 2013 nå en omsättning motsvarande en City Gross-butik.

Strategiskt läge
I den planen blir City Gross i Stora Bernstorp en strategiskt viktig del av Bergendahls framtidssatsning. Stora Bernstorp är Malmös nordligaste handelsområde, även om det formellt ligger i Burlövs kommun. Områdets placering är fördelaktig i anslutning till stora genomfartsleder och med endast 4 minuters avstånd till Burlövs centrum, 8 till Malmös och 15 till Lunds.

– Vi är glada över att kunna ta över det här läget från Coop, eftersom en viktig del av vår framtidsplan är att öppna fler City Gross i landets storstadsområden. Till skillnad från dem har vi ingen butik i närheten, utan den nya butiken blir ett bra komplement till City Gross Rosengård i södra Malmö och som ett nav för vår expansion i regionen, säger Magnus Schön, etableringschef inom Bergendahlskoncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078