23948sdkhjf

Cirkulära flöden för förpackningar ett problem – forskning saknas utanför västvärlden

En ny studie som genomförts om cirkulära förpackningar för livsmedel visar att det finns relativt få studier utanför västvärlden om återvinning och återbruk.

Forskning om cirkulär förpackningar för livsmedel handlar mest om vad som händer i Europa och Nordamerika, det visar en ny studie som genomförts av de två forskarna Ann Kremel och Sabina Du Rietz vid Handelshögskolan. Tillsammans har de genomfört en översikt av forskningsstudier om konsumentbeteende och cirkulära förpackningar för livsmedel.

– Livsmedelsförpackningar är en viktig del av en cirkulär ekonomi eftersom volymerna är så stora och används så kort tid, säger Sabina Du Rietz i nyheten.

Sammanställningen av forskningen visar att det finns relativt få studier utanför västvärlden om återvinning och återbruk och överhuvudtaget saknas studier på strategin att minska mängden förpackningar.

– Cirkulära flöden för förpackningarna, som återvinning, är ett globalt problem. Så det behövs forskning om konsumenters beteende och den cirkulära ekonomin i andra delar av världen, säger Anna Kremel, forskare vid Handelshögskolan.

Få studier om förpackningar som går att kompostera visar på en positiv attityd hos konsumenterna och annan forskning har undersökt om vi är villiga att betala extra för förpackningar av återvunnen plast. Som konsumenter begränsas vi av vad handeln erbjuder i form av förpackningar.

– Många uppger att de föredrar att handla i lösvikt eller i förpackningar som kan återvinnas, men att få gör det i praktiken. Ett skäl kan vara att handeln sällan erbjuder denna möjlighet, säger Anna Kremel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078