23948sdkhjf

Fortsatt tungt för Linas Matkasse – LMK:s vd flaggar för minuskvartal

Kraftigt minskad omsättning under andra kvartalet och ett tredje kvartal som inte kommer att bli lönsamt, men LMK:s vd Walker Kinnman tror på en vändning nästa år.

LMK, som äger Linas Matkasse, kommer enligt plan inte att vara lönsamt under tredje kvartalet som en följd av verksamhetens säsongsmässiga mönster.

Det skriver LMK:s vd Walker Kinman i rapporten för det andra kvartalet.

”Vi planerar för lägre volymer under tredje kvartalet men förväntar oss att nedgången i nettoomsättningen fortsätter att avta och inte överstiger låga ensiffriga tal under fjärde kvartalet, samtidigt som vi behåller vårt fokus på lönsamhet”, skriver han.

Säsongsmönstret innebär lägre volymer under semesterperioden den första delen av tredje kvartalet, och högre sälj- och marknadsföringskostnader då nykundsförvärv och återaktiveringsåtgärder är i full gång under augusti och september.

”Höstens kampanjsäsong är igång och vi är mycket nöjda med utvecklingen hittills, vilket gör att känner tillförsikt med att vi kommer att se tillväxt inom verksamheten redan under första kvartalet nästa år, förutsatt att inga oväntade försämringar i den makroekonomiska miljön inträffar”, skriver LMK-vd:n.

LMK Group redovisar ett ebitda-resultat för det andra kvartalet 2023 på 27,2 miljoner kronor (17,3).

Ebitda-marginalen uppgick till 11,8 procent (6,5).

Rörelseresultatet, på ebit-nivå, uppgick till 15,3 miljoner kronor (3,8).

Nettoresultatet blev 8,4 miljoner kronor (-0,6).

LMK har tidigare redovisat att omsättningen för kvartalet landade på 231 miljoner kronor (268).

Omsättningen minskade med 13,8 procent och justerat för valutakursdifferenser motsvarade det en minskning om 11,7 procent.

Walker Kinnman sammanfattar: ”Kvartalets resultat tar jag som ett kvitto på att vårt fokus på lönsamhet samt att stabilisera intäkterna är rätt prioritering. Jag är stolt över mina kollegors engagemang och envetna fokus, som bland annat resulterade i att vi slog rekord för högsta marginal efter hanteringskostnader för andra kvartalet. På grund av vår verksamhets säsongsmässiga mönster kommer vi, enligt plan, inte att vara lönsamma under tredje kvartalet, men vi fortsätter att arbeta för lönsam omsättningstillväxt samtidigt som vi tillhandahåller fantastiska kundupplevelser och minskar matsvinnet.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079