23948sdkhjf

Kassaflödet sköt i höjden för Greenfood – Picadeli går som tåget

Greenfood ökade omsättning med 9,5 procent under årets andra kvartal jämfört med samma period 2022.

Totalt omsatte företaget drygt 1,5 miljarder mellan april och juni månad. Ökningen beror enligt företaget på en större omsättning inom Picadeli som ökade med 137 miljoner kronor. För Food Solutions steg omsättningen med 37,9 miljoner.

– Vart och ett av våra tre affärsområden genererade stabila eller ökade volymer. Picadeli prioriterade i början av året inte bara att behålla antalet salladsbarer i butikerna, utan också att driva försäljningen per butik. Denna start gav resultat med en betydande försäljningstillväxt, vilket höjde kvartalets nettoomsättning till 479,3 miljoner kronor från 341,5 miljoner kronor, jämfört med samma period förra året, säger vd David von Laskowski i kvartalsrapporten.

Det reviderade ebitda-resultatet för Greenfood landade på 99,3 miljoner kronor, en tydlig ökning från andra kvartalet i fjol (69,5 miljoner).

Även kassaflödet steg rejält. Från minus 91,1 miljoner i fjol till plus 134,3 miljoner i år.

– Trots utmanande marknadsförhållanden har vi levererat ett stabilt kvartal, som bygger vidare på vår position och möter marknadens förväntningar. Detta är ett bevis på vår strategi, kvaliteten på vår portfölj och vår förmåga att anpassa och genomföra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111