23948sdkhjf

Komposterbar klisteretikett för frukt uppfyller EU:s nya krav

Certifierat både för industriell och hemmakompost.

Förpackningsproducenten UPM Specialty Papers, som nyligen har tagit fram komposterbara etiketter för märkning av exempelvis matförpackningar och bagagemärkning på flygplatser, har nu även en lösning av fossilfria klisteretiketter som kan sättas direkt på olika frukter och grönsaker. 

Etikettpappret är certifierat för både industriellt (EN13432:2000) och hemmakompostering (NFT51-800:2015). Etiketten uppfyller också EU:s förslag till förordning om förpackningar och förpackningsavfall (PPWR), som kommer att beslutas i parlamentet den 2 oktober.

Förutom att alla förpackningar ska vara återanvändbara eller återvinningsbara fram till 2030 ställer också EU:s nya flerförpackningsregler krav på att klisteretiketter, som fästs på exempelvis frukt och grönsaker, ska vara fossilfria och komposterbara.

– Vi är glada över att kunna tillhandahålla en komposterbar lösning som hjälper våra kunder att möta denna regulatoriska förändring såväl som deras hållbarhetsmål, säger Juhani Ylikoski, försäljningsdirektör på UPM Specialty Papers i pressmeddelandet.

Läs mer om: UPM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079