23948sdkhjf

De tog hem Livsmedelspriset 2023

Axfoundation blev mottagare av det förnäma priset.

Årets vinnare av Livsmedelspriset blev i år Axfoundation för att de ”med förändringskraft och breda samarbeten med relevanta aktörer ständigt bidrar till att driva branschen framåt. Genom att inkludera hela värdekedjan, från primärproducent till marknad, och alltid hand i hand med forskningen lyckas Axfoundation ta fram innovationer som verkligen gör skillnad för hållbar lönsamhet.”

För vinnarna innebar vinsten ära och stolthet för personal och partners, berättar Maria Smith, generalsekreterare på Axfoundation.

– Priset ger oss dessutom en rejäl energiinjektion framåt, vilket kan komma väl till pass när vi envist fortsätter att utveckla praktiska innovationer som bidrar till att lösa komplexa hållbarhetsutmaningar som rör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

Livsmedelspriset delas sedan 1964 ut årligen av nätverket Livsmedel i fokus till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”. Årets prisutdelning skedde i Tylösand den 21 september.

– Jag är stolt över att vårt arbete blir uppmärksammat och jag hoppas att vi kan inspirera andra, säger Madeleine Linins Mörner, programansvarig för Framtidens mat på Axfoundation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047