23948sdkhjf

Paulig: Alla förpackningar återvinningsbara 2030

År 2018 bytte Santa Marias tortillaförpackningar utseende och delar av platsen byttes ut mot papper. Nu tar det ytterligare ett steg för att förbättra förpackningen.

Santa Marias vetetortillas har fått nytt recept och bakas numera med ett hållbart mjöl. Men förutom ingrediensbytet har Paulig även vidtagit åtgärder för att reducera klimatpåverkan från förpackningarna. 

För fem år sedan introducerade de en ny tortillaförpackning där plasten hade bytts ut mot papper. Det ska ha inneburit en minskning av mängden plast med 150 ton, skriver de i ett pressmeddelande. 

Nu tar Paulig ytterligare ett steg för att minska miljöpåverkan.

– Vi siktar högt. Fram till 2030 ska 100 procent av Pauligs förpackningar vara återvinningsbara och tillverkade av förnybart eller återvunnet material. Nyckeln här är att hitta den bästa lösningen för att förvara maten, erbjuda välsmakande produkter med tillräcklig hållbarhet och förhindra matsvinn samtidigt som klimatpåverkan minimeras. Med våra tortillas har vi tagit steg i rätt riktning, och vi är fast beslutna att fortsätta på den inslagna vägen, säger Paula Backman i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094