23948sdkhjf

Livsmedelsföretagens innovationsprogram ansöker om pengar

Många av de hållbarhetsrelaterade frågor som näringslivet kämpar med kan bara lösas genom samarbete och nytänkande, menar Livsmedelsföretagen.

– Genom ett långsiktigt innovationsprogram med kraftfullt statligt stöd och där vi själva får utforma insatserna utefter våra behov, kommer livsmedelsindustrin kunna bidra till en än mer hållbar produktion av livsmedel. Livsmedelsföretagen är redo att tillsammans med övriga aktörer i ansökan skapa förändring på riktigt, säger Björn Hellman, vd, Livsmedelsföretagen.

De aktörer som är med i samarbetet är Livsmedelsföretagen, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Skogsindustrierna, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige och TEKO – Sveriges Textil- och Modeföretag – samt 20 av Sveriges regioner. 

Ansökan har nu  om Bioimpact – för ett cirkulärt och biobaserat samhälle – har nu lämnats in till de finansierande myndigheterna Vinnova, Energimyndigheten och Formas samt deras gemensamma innovationssatsning Impact Innovation. 

Bioimpact fokus kommer att ligga på fossilfri produktion, ökad resurseffektivitet, cirkularitet och återvinning samt en bättre förståelse för hur man ska få med konsumenterna på resan mot ett cirkulärt och biobaserat samhälle.

Om ansökan beviljas inom ramen för Impact Innovation kan det som mest ge 150 miljoner kronor under tio år. Besked lämnas i slutet av februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078