23948sdkhjf

Atria och Mycorena utvecklar framtidens mykoprodukter

Efter att ha tagit fram en 3D-printad lax ska bolagen fortsätta samarbetet med att utveckla och kommersialisera en ny generation av hållbara och näringsrika mykoprodukter.

I september lanserade bolagen 3D-printad lax, nu ska foodtech-bolaget Mycorena och köttföretaget Atria ta fram framtidens korvar, hamburgare och kallskuret, skriver de i ett pressmeddelande.

– Det här partnerskapet markerar en viktig milstolpe för Mycorena. Atrias expertis inom produktutveckling och deras etablerade kundbas kommer att hjälpa oss att påskynda tillväxten inom mykoprotein-kategorin på den europeiska marknaden, säger Ramkumar Nair, vd Mycorena.

Samarbetet ska öka Mycorenas produktion av sitt mykoprotein för att skapa nya köttersättnings- och alternativa produkter baserade på proteinet.

De nya produkterna ska komplettera Atrias utbud, med varumärken som Lönneberga, Lithells, Ridderheims och Sibylla, för att möta den ökade efterfrågan på hållbara proteinkällor. 

Åsa Josell, produktutvecklings- och innovationsdirektör på Atria Sweden, kommenterar samarbetet:

– Partnerskapet innebär att vi kan vara pionjärer när det gäller att erbjuda alternativa proteinprodukter som är både hållbara, smakrika och näringsrika utan allergener.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079