23948sdkhjf

De har tagit fram framtidens frukostflinga

Startup-bolaget Lindsing har tagit fram en klimatsmart frukostflinga. Nu har de fått bidrag av Vinnova och ska använda kapitalet för att testa flingorna på konsumenterna.

Innovationsmyndigheten Vinnova har under hösten delat ut 22,5 miljoner kronor till innovativa nystartade förtages vars affärs idé är att bidra till att lösa en global samhällsutmaning. Malin Helsing och Andrea Lindgren driver tillsammans bolaget Lindsing och är ett av de företagen som fått ett bidrag. 300 000 kronor har de fått i bidrag av Vinnova. 

Tillsammans har de tagit fram en proteinrik och klimatsmart frukostflinga som de döpt till Knaprig.

– Vi tycker själva att vi bidrar till att lösa samhällsproblem eftersom den här produkten innehåller ett fullvärdigt växtbaserat protein som man tidigare bara fått i sig via animaliskt protein som exempelvis ägg, säger Andrea Lindgren, i en kommentar.

De två grundarna av bolaget förklarar att de flesta växtproteiner som finns idag behöver man äta väldigt mycket av för att få i sig tillräckligt.

– Med vår produkt kan vi se till att människor får i sig tillräckligt med näring och samtidigt minska på klimatavtrycket. Och vår plan är att i framtiden göra fler produkter av det här proteinet, säger Malin Helsing.

Med bidraget från Vinnova ska de nu tillverka en omgång flingor för att testa mot den tilltänkta målgruppen.

– Vi kommer också använda pengarna för att nätverka, hitta samarbetspartners och för att ta fram en marknadsföringsplan, säger Malin Helsing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093