23948sdkhjf

Procordia och Stena Recycling utökar samarbetet

Avtalet innebär att Stena Recycling ska återvinna materialslag vid Procordias anläggningar.
Återvinningsföretaget Stena Recycling AB har utökat samarbetet med Procordia Food AB, som ägs av livsmedelsleverantören Orkla, till att nu omfatta sex av deras åtta anläggningar i Sverige. Samarbetsavtalet gäller helhetslösningar för återvinning av wellpapp, metall, brännbart avfall och organiskt avfall.

–Både resurs- och kunskapsmässigt är det krävande att på egen hand hitta rätt lösning för att hantera de många avfallsslag och stora volymer som uppstår i en verksamhet. Det är roligt att vi både har förlängt och utökat vårt samarbete och hittar bästa återvinningslösningen för Procordia, säger Catarina Viktorsson, Key Account Manager på Stena Recycling, i ett pressmeddelande.
Procordia tillagar mat och dryck i Sverige under kända varumärken som bland andra Felix, BOB, Ekströms och Önos.

–Som ett av Nordens största livsmedelsföretag tar vi ett ansvar för att skydda miljön. Vår ambition är att vara ett av de ledande livsmedelsföretagen inom miljöområdet och återvinning med hjälp av Stena Recycling är en viktig del i detta, säger Claes-Åke Claesson, Sourcing Area Manager på Procordia.

Genom återvinning sparas energi och minskas koldioxidutsläpp. Genom statistik från Stena Recycling kan företagets kunder alltid mäta sitt klimatarbete och därmed följa upp och redovisa hur verksamheten bidrar till miljön.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078