23948sdkhjf

Ökad efterfrågan breddar utbildning kring livsmedelsproduktion

Det behövs mer kompetens kring vegetabiliska proteiner, hållbart odlad fisk och skaldjur, samt kött och chark av hög kvalitet.

I Helsingborg har de för andra gången öppnat upp möjligheten att utbilda sig till processoperatör inom livsmedelsproduktion. Utbildningen är 26 veckor lång samt inkluderar sex veckors praktik och ska ge deltagarna grundläggande kunskaper inom livsmedelsproduktion.

– Processoperatörer spelar en viktig roll inom livsmedelsindustrin och med den här utbildningen siktar vi på att utrusta våra deltagare med de färdigheter som krävs för att bli framgångsrika i branschen, säger Lisa Thorén, verksamhetschef på Folkuniversitetet, i en kommentar.

Utbildningen är utformad i nära samarbete med industrin för att säkerställa att deltagarna får relevant och aktuell kompetens. Det finns förädling och förpackning som inte får ske i Sverige på grund av avsaknad av kompetens. Nu hoppas de att utbildningen ska göra skillnad på det.

– Livsmedelsproduktion är en industri som värdesätter hållbarhetsfrågor och klimatarbete. Utbildningen ger grundläggande kunskaper och färdigheter som gör våra studenter redo att möta de utmaningar och möjligheter som den moderna livsmedelsproduktionen innebär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125