23948sdkhjf

Lådan startar eget bryggeri: ”Finns en nerv i att göra en så stor satsning”

Lådan breddar sig i Stockholm och öppnar ny restaurang. Samtidigt satsar de på eget bryggeri.

Grundaren av Flippin' Burgers Jon Widegren öppnade restaurangen och ölhallen Lådan 2017. Nu breddar de sitt utbud genom sin nya restaurang Tegellådan som öppnar upp dörrarna i mars i Gasverket. I samband med öppningen etablerar de även sitt egna bryggeri, Lådan Bryggeri. I början kommer de brygga tre husöl, en lager, en session pale ale och en IPA.

– Vi ser fram emot att öppna vår hittills största låda, och med en låda i lådan dessutom i form av ett eget bryggeri, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan i en kommentar.

Men det är inte utan oro som de öppnar den nya satsningen i och med det rådande läget.

– Det finns en nerv i att göra en så pass stor satsning i det nuvarande konjunktur- och ränteläget. Hantverksöl och street food lagad från grunden låter kanske väldigt 2014. Men, vi brukar säga att folk äter mat, inte trender, och vi ser hur våra befintliga verksamheter klarat sig väldigt bra, säger Jon Widegren.

Maten som ska serveras inne på restaurangen fokuserar på street food, allt från lobster roll i egenbakad brioche till nachotallrik. En annan viktig del i det nya konceptet är att ingredienserna ska vara Krav-märkta och att majoriteten av råvarorna kommer från små svenska gårdsproducenter.

– Våra gäster ska kunna njuta av en god måltid utan att behöva fundera. Folk äter inte värderingar, men de äter gärna friterat och då är det vårt ansvar att frityroljan är från Gunnarshög och att våra pommes är ekologiska, säger Jon Widegren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141