23948sdkhjf

Convini presterade bättre än prognosen

Det blev ett rekordår för Convini.

Kaffe och måltidslösningsföretaget Convini slår rekord 2023 med en omsättning som landade på 870 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 16 procent och bättre än prognosen vid kvartal tre.

Sedan 2019 finns Convini även i Tyskland. Där ökade försäljningen med 76 procent jämfört med föregående år. Butikerna i Tyskland befinner sig i Berlin samt i norra och västra delarna i Tyskland. Målet framåt är att även etablera sin butiker i andra länder.

– Att vi gjort ännu ett starkt år är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett riktigt attraktivt erbjudande. Även om många företag tvingats att se över sina kostnader och investeringar, så växer intresset hela tiden för kvalitativa och smidiga måltids- och kaffelösningar på arbetsplatsen, kommenterar Mats Palmquist, vd Convini, rapporten.

Convinis kaffeaffär är den verksamheten som gått allra bäst och ökade med 23 procent jämfört med föregående år. Fokus ligger på den unga generationens dryckesvanor där kalla kaffedrycker och funktionsdrycker är mer populärt. I vintras breddade de sitt utbud med kallbryggt kaffe i samarbete med Mode, som grundades av Tim Bergling, även känd som Avicii, och hans vänner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08