23948sdkhjf

Utmanande år för Mackmyra – omsättningen minskar

Whiskybolaget Mackmyra hade en nettoomsättning på 19,7 miljoner kronor under fjärde kvartalet, en minskning med 6 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

2023 blev ett utmanande år för Mackmyra. I höstas meddelade bolaget att man på grund av minskad försäljning som resulterade i att likviditeten blivit ansträngd behövde vidta åtgärder. 20 procent av personalen inom koncernen varslades.

”Året som har gått har varit en resa av omvälvande förändringar och kraftfulla initiativ för Mackmyra. Det har varit ett år av utmaningar, men också ett år av omtag och nystart. De globala ekonomiska förändringarna och osäkerheterna har påverkat konsumtionsmönster och köpbeteenden, vilket har satt press på försäljningen av premiumprodukter som våra”, skriver bolaget i bokslutskommunikén.

Bruttomarginalen, justerad för engångsposter, uppgick till 61 procent (47).

Rörelseresultatet under det fjärde kvartalet blev -64 miljoner kronor (-5,2). Rensat för de jämförelsestörande posterna avseende nedskrivningar och förändrad inkuransbedömning, uppgick rörelseresultatet till -0,9 miljoner kronor.

Kassaflödet efter investeringar uppgick under det fjärde kvartalet till 0,1 miljoner kronor (-5,5).

– Inför 2024 står vi inför nya utmaningar i ett osäkert samhällsekonomiskt läge. Med vårt 25-årsjubileum som draglok, tillsammans med en välplanerad aktivitetsplan och en breddning av vår produktportfölj är vi optimistiska inför framtiden och ser fram emot att fortsätta vår vändning till lönsamhet. Vi ser fram emot att fira Mackmyras tjugofemte levnadsår och milstolpe med våra kunder och partners genom olika evenemang, fat och jubileumsutgåvor, säger vd:n Patrick Björsjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094