23948sdkhjf

Veg of Lund: Ökade omsättningen – vände resultatet

Bolaget vände årets sista kvartal och förbättrade resultatet. ”Vi vet att produkten fungerar i alla kanaler och det finns inget som stoppar oss nu”, konstaterar vd:n Helene Nielsen.

Helene Nielsen tillträdde som vd för bolaget i oktober och har haft stort fokus på att få ned kostnaderna. I samband med bokslutet upptogs även ett lån om 5 miljoner kronor från ledning, styrelse och aktieägare för att stärka rörelsekapitalet.

– Vi har sänkt vår kostnadsbas, skapat en mer effektiv organisation med fokus på försäljning, kommenterar Veg of Lunds vd Helene Nielsen i ett pressmeddelande.

Trots att bolaget vände resultatet för 2023-års sista kvartal blev det på helåret ett minus på 19,9 miljoner kronor. Jämfört med 2022 ökade omsättningen med nästan det dubbla, från 2 541 miljoner kronor till 4 817.

Det ordinarie bokslutet blev uppskjutet nästan fyra veckor för att göra en omvärdering av patentportföljen.

– Vår unika patentportfölj har värderats till mer än 50 miljoner kronor. De oberoende experterna som studerat marknaden för växtbaserade livsmedel ser stor potential i våra produkter, vår teknologi och vår affärsmodell. Nu är det upp till oss och våra distributörer att implementera Dug på den globala marknaden.

I april släpps den nya designen på dryckespaketet och med nytt recept, och en nylansering i Sverige är även att vänta.

Styrelsen har även beslutat om ett nytt finansiellt mål, att nå en omsättning om 80 miljoner kronor med ett positivt rörelseresultat till 2025, står det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078