23948sdkhjf

Nya Scan omstrukturerar – vill lyfta svenskt kött

Det Lantmännenägda Scan Sverige, tidigare HK Scan, gör förändringar och ökar satsningen på svenskt kött för att gynna svenskt lantbruk.

Nyligen bytte HK Scan namnet till Scan Sverige AB efter att Lantmännens förvärv godkänts av myndigheterna. Nu gör bolaget en omstrukturering för att stärka den kommersiella organisationen och även inköpsorganisationen. 

– Med denna strategiska omstrukturering av hur vi arbetar med våra kunder, konsumenter och leverantörer tar vi ytterligare steg för att accelerera vår satsning på svenskt kött – med det övergripande målet att utveckla ett mer livskraftigt lantbruk och en ökad svensk livsmedelsproduktion. Med dessa förändringar stärker vi vår handlingskraft genom ökad flexibilitet och lyhördhet för marknadens behov i kombination med en effektivare resursanvändning, kommenterar Lars Appelqvist, vd på Scan Sverige AB, i ett pressmeddelande

Den kommersiella organisationen kommer att inkludera retail, food Service, marknad och kategori. Den leds av Maria Dundeberg.

Även inköpsorganisationen, som tidigare var uppdelad mellan animaliska råvaror och övriga insatsvaror, samlas under ett tak, och leds av Torbjörn Lithell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078