23948sdkhjf

Europas modernaste seminstation ska säkra grisproduktionen

Nyligen satte Svenska Köttföretagen första spadtaget i Hållsta, Eskilstuna, för det som ska bli Europas modernaste seminstation för grisgenetik.

Under 2026 ska Europas modernaste seminstation för grisgenetik vara i drift. Bakom investeringen på 130 miljoner kronor står Svenska Köttföretagen.

– Med den nya seminstationen i Hållsta satsar både slakten och produktionen på den svenska grisproduktionens framtid. Denna investering är en milstolpe för oss och visar vårt engagemang för den svenska grisköttindustrins fortsatta tillväxt, säger Viktor Tornberg, ordförande i Svenska Köttföretagen och vd för KLS, i pressmeddelandet.

Det var i november förra året som det slutgiltiga beslutet togs om att bygga en ny seminstation och nu är bygget igång för fullt.

– Det är glädjande att vår styrelse ger oss denna möjlighet och visar sitt stöd för vår branschs framtid. Det signalerar vår tro på den svenska grisproduktionens potential och bekräftar vårt åtagande att hålla världsklass inom vår bransch, säger vd Hans Agné.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063