23948sdkhjf

Ny VD för Arla i Sverige

Henri de Sauvage Nolting blir ny VD för Arla i Sverige.
Henri de Sauvage Nolting blir ny Arla Sveriges nya VD. Han kommer närmast från en position som ansvarig för Unilever Nordic och har 20 års erfarenhet av snabbrörliga konsumentvaror.

Kommer ingå i Arlas koncernledning
Henri de Sauvage Nolting blir ansvarig för affärsenheten Consumer Sweden, som även inkluderar Arlas affärsverksamhet i Finland. Han kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sin nya roll senast den 1 december.

Henri de Sauvage Nolting är född i Nederländerna men har de senaste tio åren bott och arbetat i Stockholm och pratar svenska.

- Jag är otroligt glad över att nu få arbeta med ett för mig ikoniskt konsumentvarumärke i Sverige och som också har en stark utveckling i Finland. Dessutom ser jag fram emot att engagera mig i ett bondeägt kooperativ som gör en spännande internationell resa, säger Henri de Sauvage Nolting i ett pressmeddelande.

Lång erfarenhet
Henri de Sauvage Nolting har 20 års erfarenhet inom snabbrörliga konsumentvaror. Han är för närvarande ansvarig för Unilevers verksamhet i Norden som omfattar 1 400 anställda och marknaderna i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och Vitryssland. Tidigare har han varit Sverigechef för Unilever men även haft andra ledande positioner i Unileverkoncernen i Sverige, Nederländerna, Storbritannien och Kina.

- Med sin breda erfarenhet och gedigna kunskap om den nordiska marknaden för snabbrörliga konsumentvaror är jag övertygad om att Henri kommer kunna möta både utmaningar och förväntningar och därmed fortsätta att utveckla vår framgångsrika verksamhet i Sverige, en av Arlas allra viktigaste marknader. Han kommer även vara en positiv kraft i koncernledningen för att fortsätta Arlas tillväxt internationellt, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla.
Henri de Sauvage Nolting är 51 år gammal och har universitetsexamina inom kemi, kemiteknik och företagsekonomi. Han ersätter Christer Åberg, som tidigare i år valde att gå vidare till karriärmöjligheter utanför Arla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094