23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Så ska svensk ost hävda sig – ”Vi kommer kunna bita ifrån”

Det går tungt för svensktillverkad ost. Importen har stulit stora andelar under en längre tid. Men det finns en ljusning, menar tillverkarna.

Importen av ost har ökat kraftigt de senaste tio till tolv åren. Ost har blivit generellt blivit dyrare samtidigt som marknaden är prispressad. Enligt Jordbruksverket är cirka 60 procent av den ost som äts i Sverige importerad. 

Kött- och mjölkbranschen har lyckats vända en nedåtgående trend, där svenskt har fått ny kraft i förhållande till importen. Den vinden har ännu inte nått osten, som har en mycket lång väg att gå, menar Marcus Jansson, vd på Gäsene mejerier.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063