23948sdkhjf

Minskad omsättning för Veg of Lund

Veg of Lund, som utvecklar växtbaserade livsmedel, redovisar ett ebit-resultat på -3,4 miljoner kronor (-8,3) under det första kvartalet 2024.

I oktober förra året tillträdde Helen Nielsen som vd för bolaget och sen sin start har hon lagt stort fokus på att lägga grunden till bättre lönsamhet och effektivitet.

– Vi har sänkt vår kostnadsbas, skapat en mer effektiv organisation, parallellt med fokus på försäljning, kommenterar Helen Nielsen, vd, rapporten.

Bolaget hade en nettoomsättning på 110 000 kronor (1 822), en minskning med 94 procent. Omsättningsminskningen beror mestadels på omstart av bolaget med nytt recept och ny förpackning, enligt Veg of Lund. Ebit-resultat landade på -3,4 miljoner (-8,3) under det första kvartalet 2023.

– Vi har jobbat intensivt med en nystart. Sett över det mesta, från förpackningsdesign och kommunikation, receptförbättring, baserat på marknadens feedback till organisationseffektivisering. Allt för att ha anpassade produkter för marknaden och en kostnadseffektiv organisation. Detta har vi nu börjat implementera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.13