23948sdkhjf

Arla och Mondelez i samarbete kring Milka

Arla Foods och Mondelez International ska tillsammans producera, distribuera och marknadsföra Milka i Tyskland, Österrike och Polen.

– Milka är ett älskat varumärke och jag vet att vi har tillverknings-, kommersiell- och marknadsföringskapaciteten för att ta det till nästa nivå , varför vår ambition är tydlig: Vi vill nå första eller andra plats på våra lanseringsmarknader, kommenterar Patrik Hansson, vice vd och marknadschef på Arla Foods, i ett pressmeddelande. 

Varumärket Milka ägs av Mondelēz International inom kategorier som glass, kakor och bakverk. Med hjälp av Arla Foods blir det även en chokladmjölk som ska lanseras i Tyskland, Österrike och Polen. 

– Detta samarbete gör det möjligt för oss att expandera det älskade Milka-varumärket över hela Europa och introducera konsumenter till ett spännande nytt sätt att njuta av sin favoritchoklad, säger Clive Jones, vd för Centraleuropa och EU Central Sales, på Mondelēz International.

Chokladmjölken kommer att tillverkas på Arlas mejeri i Esbjerg, Danmark. Drycken lanseras i juni och kommer att finnas i tre olika format och tre olika smaker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11