23948sdkhjf

Svenska kaffejätten växer – flyttar verksamheten

Arvid Nordquist flyttar hela verksamheten från Solna till Järfälla.

I 140 år har familjeföretaget Arvid Nordquist varit verksamma i kaffebranschen och idag drivs det av tredje generationens Nordquist, med verksamhet placerad i Solna. Under 2022 påbörjades ett nytt bygge för rosteri, då de inte längre skulle få plats i befintliga lokaler. Nu kommer hela verksamheten att flytta till Järfälla, där bygget är i full gång av både huvudkontor och kafferosteri.

– Vi får inte längre plats i våra befintliga lokaler i Solna och vi kan inte bygga ut där vi befinner oss. Därför måste vi nu flytta, berättar Peter Dannqvist, supply chain director hos Arvid Nordquist.

Något som är viktigt för deras nya fastighet och rosteri är att det ska vara hållbart. Bland annat ville Arvid Nordqvist fortsätta rosta sina kaffebönor med biogas i sin nya anläggning. Valet föll då på Drivas biogaslösning som består av en anläggning byggd för mottagning, lagring, förångning och distribution.

– Att vi kan ha två tankar som fylls var tionde dag istället för att ”flaka” in gas varje dag var verkligen ett stort plus för oss då vi slipper massa onödig trafik till och från anläggningen, säger Peter.

Men även själva bygget skulle gå i hållbarhetens tecken.

– Det nya rosteriet kommer att byggas till 70 procent i trä, det är vi först i Sverige med. Och huvudbyggnaden där hela verksamheten ska inrymmas kommer att bestå till hela 90 procent av trä, säger Peter Dannqvist i pressmeddelandet.

Arvid Nordquist är redan i fullgång med att ställa in delar av utrustningen för rosteriet. Anläggning i Järfälla kommer gå parallellt med den befintliga i Solna fram till årsskiftet 2025/2026 då allt ska vara flyttat till Järfälla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063