23948sdkhjf

Svenska ekoföretag satsar på brittiska marknaden

I Sverige kämpar ekoföretagen när allt fler svenska konsumenter väljer konventionella livsmedel i hyllan. Nu satsar flera eko-aktörer i stället på den brittiska marknaden tillsammans med Organic Sweden.

Under en satsning på tre år ska flera svenska ekoföretag öka sin export till Storbritannien. Projektet genomför företagen tillsammans med Organic Sweden och är en del av ett EU-finansierat projekt som syftar till att främja försäljningen av ekologiska livsmed från Sverige på den brittiska marknaden där EU-kommissionen ser en stor potential. 

De senaste tolv åren har försäljningen av ekologiska livsmedel ökat i Storbritannien och uppgick till 3,1 miljarder brittiska pund, cirka 41 miljarder svenska kronor, förra året. Företagen som har anslutit sig till projektet är bland annat Fazer, Dig, Svenska Lantchips och Oh Mungood.

– I Storbritannien ser vi en positiv utveckling för ekologiska livsmedel och ett intresse för den typen av företag och produkter som vi har med oss i vår nya exportsatsning. Med samverkan kring koncept, mässor och kampanjer är vår förhoppning att vi ska sänka trösklarna och underlätta exporten för företagen, kommenterar Anton Järild, kommunikatör på Organic Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078