23948sdkhjf

Trensums Food AB förvärvar bärpresseri i Hedenäset, Norrbotten

Trensums Food AB förvärvar aktierna i Nord-Livs Produktion AB som driver bärpresseriet i Hedenäset, från Norrmejerier Ekonomisk Förening.
Förvärvet innebär att Trensums Food AB blir Nordens största tillverkare av bärkoncentrat.

Trensums Food producerar för ledande globala varumärkesägare på såväl internationell som på nationell nivå. Ett av specialområdena är förädling av bär, bönor och cerealier till flytande eller semiflytande konsumentprodukter eller ingredienser.

- Det känns fantastiskt roligt att få välkomna Hedenäsets Bärpresseri till Trensums Food. Hedenäset Bärpresseri är en av de enda anläggningar i sitt slag i Sverige, som producerar bärkoncentrat av hög kvalitet. Den passar därför väl in i vårt produktionsutbud och stärker vår position som koncentratproducent, säger Trensums Foods vd Jonas Danielsson om förvärvet i ett pressmeddelande.

Tidigare producenter av JOOK bärdryck
Hedenäsets Bärpresseri, som ligger utanför Övertorneå i Norrbotten har bland annat tillverkat bärkoncentrat åt bärdrycken JOKK, ett varumärke som tidigare ägts av Norrmejerier men som sedan januari 2013 finns i Procordias ägo.

- Norrmejerier har sedan försäljningen av JOKK-varumärket arbetat hårt med att hitta en lämplig köpare till bärpresseriet i Hedenäset.Vi är därför glada att vi nu kan avyttra vårt dotterbolag Nord-Livs med Hedenäsets Bärpresseri till Trensums Food, som kan satsa på driva verksamheten vidare kommenterar Norrmejeriers vd Bo Rasmussen.

Från och med januari nästa år träder köpet i kraft. Då tar Trensums Food över produktionen i anläggningen i Hedenäset.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094