23948sdkhjf

Ny ordförande för Svensk Kooperation – Arla får styrelseplats

Anders Dahlquist-Sjöberg, vice vd för KF, är ny ordförande för Svensk Kooperation. Ny vice ordförande är Paul Christensson, vice ordförande för LRF och Södra, och ny styrelseledamot är Marita Wolf, styrelseledamot i Arla.

Ordförandeskapet i Svensk Kooperation varvas mellan konsument- och producentkooperationen, och nu är det alltså konsumentkooperationens tur.

– Jag ser framemot att åter vara ordförande. Svensk Kooperation är en viktig organisation där vi tillsammans jobbar för att lyfta och främja den kooperativa företagsformen i Sverige. Kooperativa och ömsesidiga företag är en betydelsefull del av det svenska näringslivet och vi gör den svenska ekonomin starkare, mer demokratisk och mer motståndskraftig, säger Anders Dahlquist-Sjöberg i en kommentar.

– Jag är mycket glad och stolt över att nu ingå i Svensk Kooperations styrelse. Tillsammans med de andra i styrelsen och alla medlemsföretag vill jag verka för att öka kunskapen om kooperation. Vi står för ett mer långsiktigt företagande, som ser längre än till nästa kvartalsrapport. Vem som äger spelar roll och de medlemmar som äger de kooperativa och ömsesidiga företagen är lantbrukare, skogsägare, konsumenter, boende och försäkringstagare över hela landet, säger Paul Christensson.

Marita Wolf, styrelseledamot i Arla, är ny i Svensk Kooperations styrelse som ledamot.

Så ser den nya styrelsen ut:

Ordförande Anders Dahlquist-Sjöberg, vice vd KF

Vice ordförande Paul Christensson, vice ordförande LRF

Petter Skogar, vd Fremia

Per Lindblad, vd Landshypotek Bank

Johan Nyhus, ordförande HSB Riksförbund

Marita Wolf, styrelseledamot Arla

Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect, adjungerad till styrelsen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063