23948sdkhjf

Neslté toppar hållbarhetsindex

Nestlé får bra resultat i Dow Jones hållbarhetsindex.
Nestlé har för första gången fått resultatet 88% på Dow Jones Sustainability Index, vilket är dubbelt så högt som genomsnittet i branschen. Bolaget har också uppnått den maximala poängen för andra året i rad i CDP " Climate Disclosure Leadership Index " och CDP " Climate Performance Leadership Index ", som båda publiceras i Global 500 Climate Change Report 2013 . Nestlés ledande positioner i alla tre indexen visar stort fokus på såväl miljö- som sociala frågor inom verksamheten och vikten av information om detta.

Starkt regelverk för vatten och miljö
Nestlé har ett starkt regelverk och en öppen rapportering inom området hållbar miljö - inklusive aktiviteter kring klimathantering, metoder för vattenförvaltning och råvaruhantering – som ledde det till att företaget uppnådde 97 % i "miljödimensionen” av Dow Jones Sustainability Index , den bästa poängen i branschen. Nestlés miljöarbete ingår också i företagets CSV-mål (Creating Shared Value).

- Vi prioriterar hållbar miljö, mänskliga rättigheter, anständiga arbetsvillkor i leverantörskedjan för arbetskraft och anti-korruption samtidigt som vi minskar den negativa påverkan på klimatet i det dagliga arbetet - och i våra kort-och långsiktiga mål. Därför är vi glada över att detta arbete har blivit erkänt av de stora internationella indexen och forum. Till exempel, på en nordisk nivå är nyheten att våra styckeschoklad Smarties och KitKat producerats från hållbart odlad choklad som en del av Nestlés The Cocoa Plan, säger Peter Svensson, vd för Nestlé Nordic i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078