23948sdkhjf

Vätternpotatis tar hem stororder

Vätternpotatis får stororder från Gekås Ullared.
På den bördiga slätten med utsikt över Vättern tillreds många ton potatis varje dag i det moderna köket hos Ole Flensted AB i Ödeshög. Nu har företaget fått en stororder på 80 000 kilo vätternpotatis från det välkända varuhuset Gekås Ullared.

Ökad efterfrågan
Johan Krantz, försäljnings- och marknadschef på Ole Flensted, har märkt av en ökad efterfrågan på Vätternpotatis produkter den senaste tiden.

– Efter de senaste matskandalerna verkar allt fler bry sig om varifrån maten kommer, vilket gynnar oss. Jag har fått många samtal från kockar på restauranger, skolmatsalar och storkök den senaste tiden. Frågorna handlar i första hand om ursprung. Då känns det skönt att kunna namnge vilka potatisodlare som har odlat deras potatis, säger Johan Krantz i ett pressmeddelande.

Stororder från Skandinaviens största varuhus
Gekås Ullared är Skandinaviens största varuhus och med över fyra och en halv miljoner besökare årligen är det också Sveriges största utflyktsmål. Restaurangen på Gekås i Ullared erbjuder besökare lunch och middag sju dagar i veckan året runt.

– Vi försöker jobba med lokala råvaror och svenska produkter så långt det är möjligt eftersom det är viktigt att vi har koll på vad vår mat innehåller, berättar David Sandberg kökschef på Gekås i Ullared.

Knölig och ljus framtid
De senaste fem åren har Vätternpotatis märkt av en ökad konkurrens från utländska potatisproducenter med minskad orderingång som följd. Nu har trenden vänt. Företaget investerade för tag sedan 26 miljoner kronor i sin fabrik för att utöka sortimentet med närproducerat potatismos helt utan tillsatser.

– I takt med att våra kunder ställer allt högre krav på ursprung, smak och kvalitet har vi nu börjat märka av en ökad efterfrågan igen. Våra noga utvalda odlare och vår kunniga kökspersonal i kombination med modern teknik och smarta förpackningar gör att Vätternpotatis ligger i tiden, nu mer än någonsin. Allt fler verkar inse att man får den mat som man är villig att betala för, avslutar Johan Krantz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078