23948sdkhjf

Lidl öppnar billig lyxrestaurang

Guide Michelin kock serverar lågprismat från Lidl.
Den 13 september öppnade den brittiske stjärnkocken Michael Wignall restaurang Dill på Södermalm i Stockholm. Restaurangen har varit fullbokad från första dagen och maten har höjts till skyarna. Alla råvaror som använts kan inhandlas i närmaste Lidl-butik.

Guide Michelin kock
Michael Wignall driver vanligen krogen The Latymer, utanför London - en etablerad restaurang som har två stjärnor i Guide Michelin. Fram till 4 oktober driver han restaurang Dill, som är en så kallad pop-up-restaurang. Intresset kring Dill har varit enormt och i dagsläget står 400 personer på väntelista för ett bord. På Dill erbjuds matentusiaster mat av världsklass i en unik inramning.

Om bokstäverna i ordet Dill kastas om, ser man att det är Lidl som ligger bakom restaurangen - detta görs för att bevisa sin tes att “Bra mat behöver inte kosta mer”.

– Bara för att något är billigt betyder det inte att det är dåligt. Jag tror att många människor köper dyra saker enbart för att det känns lyxigt. Att använda Lidls produkter har varit en ögonöppnare för mig - produkter i en billigare livsmedelsbutik behöver inte vara av sämre kvalitet, säger Michael Wignall i ett pressmeddelande.

Lågt pris
På Dill erbjuds gästerna en nio-rätters avsmakningsmeny som tillagas av Michael Wignall och hans kockteam. Alla ingredienser – köttet, fisken, grönsakerna, ostarna, till och med minsta saltkorn - kommer från Lidl. Priset är också Lidlskt lågt – 495 kr.

– Tyvärr finns det förutfattade meningar om vårt låga pris. Vi ville att folk skulle få upp ögonen för vår kvalitet och därför tog vi hit Michael Wignall och startade Dill. Nu har vi bevisat att våra råvaror är bra nog för stjärnkockar och kräsna finsmakare, säger Caroline Forsshéll, kommunikationschef på Lidl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079