23948sdkhjf

Guldfågeln säljer sin kycklinguppfödning

Guldfågeln säljer sin kycklinguppfödning på Öland.
Guldfågeln AB har idag sålt sin kycklinguppfödning som ligger i Kastlösa på Öland till Thorbjörn och Thomas Hagström Beteby Öland, enligt ett pressmeddelande.

Anläggningen är ca 19000 m2 stor och föder upp ca 2,7 miljoner kycklingar per år. Anläggningen har under 30 års tid utvecklats och skötts av uppfödningschefen Claes Görrel, Claes kommer från årsskiftet att gå i pension. Guldfågeln skall gå vidare i sin expansion av att producera goda kycklingprodukter och kommer därför att satsa alla resurser på att utveckla förädlingen i Mörbylånga.

Övriga ytor drivs av bönder
Övriga uppfödningsytor (200 000 m2) ägs och drivs av duktiga bönder som har skapat ett kretslopp på gården och en djuromsorg som är bäst i världen utan antibiotika och salmonella.

Bröderna Hagström som idag är spannmålodlare och bor grannar med uppfödningen har genom förvärvet utvecklat sitt jordbruksföretag och kommer att förstärka kretsloppet. Eftersom personalen följer med till det nya företaget Ölandskyckling AB har också kompetensen säkerställts.

Utveckling av närproducerad kyckling
Ölandskyckling AB kommer också kunna tillföra kunnande i utveckling av vår närproducerade kyckling ”Ventlingekyckling” som är en riktig närproducerad kyckling, den är inte bara uppvuxen och förädlad på Öland den har bara ätit närproducerat foder.

Genom denna affär har vi säkerställt uppfödningen på Öland och ett långsiktigt samarbete mellan Guldfågeln AB och Ölandskyckling AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343