23948sdkhjf

Fazer köper Skandinavisk Mat Invest

Fazer-koncernen fortsätter att växa och köper Skandinavisk Mat Invest AS.
Fazer-koncernen fortsätter förverkliga sin tillväxtstrategi och köper Skandinavisk Mat Invest AS som i sin tur äger Wilberg AS, Maestro F&B AS och Holmedals Kantineservice AS. Dessa företag är verksamma i måltidstjänstbranschen och erbjuder contract catering av hög kvalitet med kunden i fokus. Förvärvet av Skandinavisk Mat Invest AS gör Fazer Food Services till ett av de ledande måltidstjänstföretagen i Norge.

Stärker inom måltidstjänster
Fazer stärker sitt erbjudande inom måltidstjänster av hög kvalitet i Norge genom att köpa 100 % av aktierna i företaget Skandinavisk Mat Invest AS. Skandinavisk Mat Invest AS äger företagen Wilberg AS (contract catering i Stavanger, Bergen and Oslo), Maestro F&B AS (restaurang och måltidstjänster i Stavanger Konserthus) samt Holmedals Kantineservice AS (contract catering och måltidstjänter i Bergen). Dessa företag erbjuder förstklassiga måltidstjänster med fokus på kund och kvalitet.

- Fazer vill stärka sin position som det ledande företaget inom contract catering i de nordiska länderna. Vi fortsätter förverkliga vår tillväxtstrategi genom att nu förvärva Skandinavisk Mat Invest AS, ett stabilt, växande företag som erbjuder måltidstjänster av hög kvalitet i Norge. Företagen i Skandinavisk Mat Invest AS är experter på smakupplevelser och kundservice, precis som Fazer, säger Christoph Vitzthum, Fazers koncernchef.

- Den strategiska samstämmigheten mellan Fazer och vår koncern är stor, säger Pål Asplin, ordförande för Skandinavisk Mat Invest AS. Våra verksamheter kompletterar varandra, och vi delar samma engagemang för måltidstjänster av hög kvalitet.

126 enheter och 630 anställda
I och med förvärvet blir Fazer Food Services ett av de ledande måltidstjänstföretagen i premiumsektorn i Norge. Tillsammans med Skandinavisk Mat Invest AS 41 enheter i Stavanger, 15 i Oslo och 25 i Bergen kommer företaget att ha totalt 126 enheter och 630 anställda. Verksamheten kommer att utvecklas genom båda parters kunskaper, utbud och service av hög kvalitet i kombination med effektiv restaurangverksamhet och effektiva funktioner.

- Vår mission är att skapa smakupplevelser. Företagen i Skandinavisk Mat Invest AS och Fazers verksamhet i Norge passar bra ihop. Vi delar vår känsla för kunden och våra höga kvalitetskrav. Företagen verkar främst i Stavanger och Bergen, vilket gör att de är ett utmärkt tillskott till våra nuvarande restauranger som främst finns i Oslo. Jag tror att sammanslagningen medför fördelar för alla parter, säger Andreas Berggren, verkställande direktör för affärsområdet Fazer Food Services.

Förvärvet vinner laga kraft när kraven för affären, inklusive godkännande av de norska konkurrensmyndigheterna, har uppfyllts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079