23948sdkhjf

FiskOnline vinner Jakten på ostartade företag

FiskOnline tog hem vinsten i den kooperativa företagstävlingen Jakten på ostartade företag.
FiskOnlines Patrik Feltborg, Bengt Larsson och Glenn Fridh tog emot prischecken på 100 000 kronor vid torsdagens nationella final av den kooperativa företagstävlingen Jakten på ostartade företag.

- Aldrig att vi trodde vi skulle vinna, säger Patrik Feltborg, en av de tre ägarna av företaget FiskOnline i ett pressmeddelande.

Handla fisk av lokala fiskare
Deras affärsidé bygger på att åter göra det möjligt att handla färsk fisk direkt av lokala fiskare, på ett modernt sätt där traditionellt hållbart hantverk möter den digitala tekniken.

"På ett innovativt sätt utvecklar FiskOnline ett yrke, och lyfter inte endast fram den kooperativa idén utan också fördelar för yrkesutövarna och deras kunder", löd en enig jurys motivering.

- FiskOnline är en fantastisk affärsidé som gör det möjligt för mig som kund att få färsk fisk direkt hem utan att den forslats runt halva världen först, tillägger Gun-Britt Mårtensson från Coompanion Sverige och juryns ordförande.

Är själva yrkesfiskare
Bengt Larsson från Ronneby och Glenn Fridh från Karlshamn, två av ägarna av FiskOnline, är själva yrkesfiskare, medan Patrik Feltborg som bor i Karlskrona, jobbar med affärsutvecklingen och it-lösningar. FiskOnline vill stötta det småskaliga fiskets överlevnad i de svenska kustsamhällena bland annat genom att lyssna och anpassa sin tjänst efter behov. Yrkesfiskare som arbetar småskaligt har i allmänhet svårt att på egen hand få en förtjänst möjlig att leva på. Där kommer FiskOnlines kooperativa idé in, om att tillsammans marknadsföra och sälja sin fångst via plattformen FiskOnline.se. De jobbar för ett yrkesfiske som sker med traditionellt hållbara metoder som gynnar fiskbeståndet och återhämtningen av Östersjön, och ambitionen är att växa för att kunna finnas i hela Sverige.

- Att vinna den här tävlingen betyder därför jättemycket för oss, säger Patrik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111