23948sdkhjf

Fairtrade Challenge anordnas 17 oktober

Fairtrade Challenge - Hundratusentals svenskar fikar för en bättre värld den 17 oktober.
Den 17 oktober, i samband med FN:s internationella dag för att bekämpa fattigdom, anordnas Sveriges största Fairtrade-fika. Hundra tusentals människor samlas för att fika Fairtrade-märkt under en och samma dag. I Fairtrade Challenge gör privatpersoner och kändisar, företag och organisationer, kommuner och skolor gemensam sak och sätter fokus på hur lätt det är att göra skillnad med sin kaffekopp.

Femte året
Fairtrade Challenge anordnas för femte året i rad och går av stapeln torsdagen den 17 oktober. Detta är även den internationella dagen för att bekämpa fattigdom. Över 300 000 fikadeltagare är registrerade på Fairtrades kampanjsajt. Syftet är att visa hur vi med hjälp av att välja Fairtrade-märkt när vi handlar kan skapa möjligheter till utveckling och stärka mänskliga rättigheter i länder med utbredd fattigdom.

Stort intresse
Intresset är för att delta är stort från såväl privatpersoner, organisationer som företag och politiker. Företag som bland annat Ica Maxi, Scandic Hotel och Statoil deltar med tiotusentals deltagare.

- Varje fikadeltagare är en röst för att Fairtrade är viktigt. På samma sätt som varje köp av en Fairtrade-märkt produkt bidrar till att odlare och anställda i utvecklingsländer får möjlighet till bättre villkor. Det här är en dag för alla att rikta uppmärksamheten till de som odlar de kaffebönor, bananer, teblad och socker som vi konsumerar i fikarum Sverige över, säger Magdalena Streijffert, generalsekreterare för Fairtrade Sverige i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111