23948sdkhjf

Fazer varslar i Eskilstuna

Fazer varslar 80 anställda i Eskilstuna.
Fazer varslar 80 hel- och deltidsanställda i bageriet i Eskilstuna om uppsägning. Skälet till åtgärden är den vikande brödmarknaden. Varslet motsvarar 40 heltidstjänster. Förhandlingar med facket har inletts, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Sämre marknad
Brödmarknaden i Sverige har förändrats under de senaste åren och den totala konsumtionen av förpackat bröd har gått ner. Marknaden för förpackat bröd minskade med 13,4 procent i volym mellan 2009 och 2012 och minskningen har fortsatt i år. Bageriet i Eskilstuna är Fazers största, med 239 tillsvidareanställda, och här bakas ett brett sortiment av bröd som levereras till hela Sverige.

Erbjuds deltidsanställning
De heltidsanställda som berörs av varslet kommer att erbjudas deltidsanställning, vilket innebär att deltidsanställda som har anställts senare, också berörs av varslet. Varseltiden är fyra månader.

- Det är förstås mycket tråkigt att vi måste varsla. Men när marknaden har utvecklats som den gjort de senaste åren har vi för närvarande inget val.Vår avsikt är dock att finnas kvar i Eskilstuna och långsiktigt utveckla bageriverksamheten där. Vi har gjort stora investeringar i bageriet och hoppas med hjälp av nya produkter kunna växa i Eskilstuna så småningom Läget kan förändras under varseltiden, så att antalet berörda kan komma att justeras, säger Per Sandberg, VD, Fazer Brands.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079